Drop in Team

Festival Drop in pokrenula je skupina entuzijasta koja je u ova luda vremena željela svojoj lokalnoj zajednici, i svima onima koji su spremni uložiti trud i doći do Dubrovnika, ponuditi sadržaje koji bi ova vremena učinila manje ludima.

Na realizaciji Festivala neumorno rade tri vesele, čak i kada su umorne, duše: Dalia Gjaja, Marjana Batinić i Rhubin Herceg.

Vjetar u leđa drži naš Andrija Vidak i njegovo neprocjenjivo znanje i iskustvo prikupljeno u ulozi tvorca i organizatora svih događanja u Parku Orsuli.

Naravno, tu su i mnogi prijatelji koji utiho, iz pozadine, nekad malim nekad velikim djelima, pomažu u postavljanju Festivala na noge.

Marjana Batinić

Koketiranje s jogom krenulo je već negdje tijekom srednje škole: listale su se knjige, izrezivale sličice, proučavala filozofija. Dolaskom na Filozofski fakultet u Zagreb 1996. otvorila se mogućnost grupnog vježbanja hatha joge. Naime, Filozofski fakultet već ju je onda imao ponuđenu kao obaveznu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.

Druge godine studija odlučila je istraživati dalje te je neko vrijeme vježbala pod vodstvom Danijela Dubičanca, danas poznatog i priznatog učitelja joge i tajlandske masaže. 2000-te ulazi u svijet rada s energetskim tehnikama.

Uslijedili su odlasci u Indiju, bavljenje meditacijom i radom na finotvarnom nivou. No bivanje u tim sferama sa sobom nosi i opasnost zanemarivanja materijalnog aspekta našeg bivanja, u prvom redu samog tijela.

Preokret se događa upoznavanjem Kristine Bajze, joga učiteljice koja je sustav ashtanga vinyasa joge dovela u Dubrovnik otvorivši prvi joga studio imenom Shalabajza. Nakon godine dana prakticiranja ashtanga i vinyasa joge, počinje voditi svoje prve satove te kreće na Teacher Trening gdje u sklopu obuke za učitelje Gaia yoga škole 2012. stječe međunarodno priznati certifikat RYT200.

Od tada do danas podučavanje joge i daljnje educiranje nešto je što Marjana diše kao svoju istinu, i čemu je posvećena u svoje slobodno vrijeme.

Preko dana bavi se djecom i knjigama. Komparatist je književnosti, profesor hrvatskog jezika i magistar bibliotekarstva.

Rhubin Herceg

Rhubin vec 6 godina, uz svoju sestru Daliu, vodi jedan od prvih studija za jogu u Dubrovniku – We DU Yoga.

Njen učiteljski put započeo je kad je još kao tinejdžerica otputovala u Indiju gdje je vrijeme provodila produbljujući svoju praksu asana, pranajame i meditacije te proučavajući filozofiju joge. 2010. godine završila je 200 sati obuke za joga učitelja, a nakon susreta s Ashtanga Vinyasa sustavom 2013. i naprednu obuku 500 RYT Yoga Alliancea.

Svoj put učenja i stalnog usavršavanja nastavlja pohađajući brojne edukacije i radionice s najvećim svjetskim imenima. Od 2019. godine voditeljica je i Sense studija, jedinog studija u Dubrovniku koji nudi Peter Hess® zvučnu masažu, znanstveno priznatu metodu usmjerenu na duboko opuštanje i održavanje dobrobiti na svim razinama.

Rad sa zvukom dao joj je mogućnost da kroz različite instrumente izrazi svoju kreativnu prirodu, a kroz tehnike poput Peter Hess zvučne masaže uz pomoć zvuka i vibracije ponudi sugrađanima i ostalim putnicima namjernicima sigurno okruženje u kojem je moguća osobna transformacija, kao i poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog i mentalnog stanja.

Također, završila je KLICK zvučno obrazovanje za rad s najmlađima. Riječ je o metodi koja podupire djecu u njihovom kognitivnom i emocionalnom razvoju.

Pored ljubavi prema ovim drevnim praksama, kao završena modna dizajnerica, Rhubin i dalje njeguje svoj kreativni izričaj izrađujući nakit i posebne kolekcije odjeće namijenjene upravo vježbačima joge.

Dalia Gjaja

Dalia je srdačni jogi otvorenog uma koji veliku pažnju daje individualnom pristupu te prilagođava svoje podučenje mogućnostima i potrebama svakog vježbača pronalazeći načine da integriraju jogu u svoj svakodnevni život i pomažući im da zadrže strast i radost vježbanja.

Na satovima kultivira osjećaj prihvaćanja i poštivanja različitosti tako da se svaki polaznik osjeća potpuno slobodno biti ono što jest.
2010 godine završila je 200 – satnu obuku za joga učiteljcu, a 2013. stekla i napredni certifikat 500 RYT Yoga Alliancea.

Svoja iskustva i znanja nastavila je produbljivati na predavanjima i radionicama koje pohađa diljem svijeta učeći od najboljih poput: Davida Swensona, Davida Robsona, Gregora Maehlea, Javiera Castra, Bernieja Clarka, Stuarta McGilla te Lee Lončar.

Uz podučavanje joge, Dalia se i dalje bavi onim što joj je inicijalna struka. Naime, u sveučilišnom gradu Puna, u dalekoj Indiji stekla je magisterij iz područja audio-vizualnih produkcija.

Jedan je od osnivača Apropoa, marketinške agencije specijalizirane za savjetovanje, razvoj brenda i dizajn web stranica. Prije otvaranja We DU Yoga studija, imala je karijeru u filmskoj produkciji, gdje je kao Koordinator radila na projektima poput Game of Thrones, Star Wars VII i drugih.

Pokrovitelj festivala

Hvala našim sponzorima

Medijski pokrovitelji

Manifestaciju podržava

Posebna zahvala i...

Luci Dubrovnik, Dubrovačkim ljetnim igrama, Sanitatu Dubrovnik...

Imaš pitanje?
Javi se, odgovaramo brzinom svjetlosti 

Ambient Croatia | Udruga za međunarodno promicanje kulture, povijesne i prirodne baštine | OIB: 88690146966 | MB: 2854775
Sustjepanska 6, 20000 Dubrovnik | Hrvatska | IBAN: HR8124840081106902266 SWIFT:RZBHHR2X
Raiffeisenbank Austria d.d. Petrinjska 59, 10000 Zagreb

designed by Apropo © Ambient Croatia 2021