Drop in je poziv da svratite na ples, meditaciju, šetnju, sat joge, razgovor, druženje, zajednički obrok, hladnu limunadu od đumbira…

Poziv da svratite ako ste jogin i ako niste, ako vas vaša kralježnica bolovima podsjeća kako je vrijeme od promjene, ako imate želju provesti sat, dan ili dva sa sebi sličnima ili pak upoznati one za koje ste mislili da s vama nemaju točku dodira, ako se želite podsjetiti da ste sa svima povezani, u najmanju ruku zrakom koji udišete i tlom po kojem koračate.

Dobrodošli ste ako ste pronađeni, izgubljeni, u obilju, u potrebi, zbunjeni, nadahnuti ili čeznete za nadahnućem…

Dobrodošli ste ako vam se sviđa ideja drop-inati, naš entuzijazam, vizual, priča…

Kapnite i pridružite nam se ako vas raduje ideja mirisa borovine, bosih stopala, zemlje, mora i zvjezdanog neba…

Svratite na smijeh, opuštanje, otpuštanje, primanje, pronalaženje, gubljenje, stvaranje, širenje, skupljanje, nježnost, akciju, čisto bivanje…

O festivalu

Festival Drop in pokrenula je skupina entuzijasta koja je u ova luda vremena željela svojoj lokalnoj zajednici, i svima onima koji su spremni uložiti trud i doći do Dubrovnika, ponuditi sadržaje koji bi ova vremena učinila manje ludima.

Zamišljen je kao mjesto na kojem će se moći osjetiti životna radost, osvijestiti potreba promišljanja o tome što uopće znači kultura i kvaliteta življenja, pokušati pronaći neko novo tlo pod nogama u periodu kad imamo osjećaj da nam to tlo neprestano izmiče.
Riječ je o skupini stručnjaka iz različitih područja, učitelja joge, pedagoga, glazbenika, plesača koje povezuje ideja da ovaj Festival može biti ona kap koja će značiti promjenu u našem umu, dahu, tijelima…

Festival je zamišljen kao višednevno druženje koje će kroz brojne radionice i događanja sudionicima ponuditi prostor za istraživanje novih iskustva, priliku za ostvarivanje nekog novog kontakta s tijelom, dahom, mislima; mjesto susreta sa sobom i drugima.

Ideja nam je u Dubrovnik dovesti stručnjake, voditelje, predavače koje smo do sada susretali na radionicama za koje je trebalo izdvojiti vrijeme i otisnuti se na put.

Vremena su takva da držimo kako ove tehnike i znanja moraju biti dostupne svima kako bi lakše brodili nemirnim morima vremena u kojem živimo. Velike promjene su se dogodile i neprestano se događaju. Nesigurnost koju sa sobom nosi ta nepredvidljivost stvorila je mogućnost da razmislimo o svom unutarnjem prostoru kao o mjestu gdje bi se ta izgubljena sigurnost možda mogla ponovno pronaći.

Vjerujemo kako smo sada, bez obzira na sve distance i mjere koje nas drže podalje jedne od drugih, bliži jedni drugima više nego ikad prije. Potreba da budemo tu jedni za druge, da se dijelimo, jedni od drugih učimo, da se ujedinimo protiv „ zajedničkog neprijatelja“, nikada u povijesti nije imala ovako globalan karakter. Iako nevjerojatno zvuči, držimo da je Korona sa sobom donijela i jedan veliki poklon: svijest da moramo zajedno jer nam nije ostavljena opcija da idemo drugačije.

Nadamo se da će ovaj Festival u jednom trenutku narasti i biti prepoznatljiv na način da će ljudi sa svih krajeva svijeta poželjeti KAPnuti i dodati svoju kap u more promjene. Da će sadržaji koje Festival nudi biti dovoljno dobar razlog da  se netko  spakira i krene na put, na isti način na koji smo mi do sada putovali.

Dio sadržaja Festivala je potpuno besplatan i stvoren za naše sugrađane i posjetitelje koji do sada nisu imali priliku iskusiti ništa od onoga što nudimo. Za njih smo spremili radionice prilagođene potpunim početnicima na kojima će imati priliku usvojiti neka nova znanja koja se lako daju prenijeti u običnu svakodnevicu i unutar četiri zida.

Sigurni smo da je ovaj Festival nešto novo i značajno što Dubrovnik svojim sugrađanima i posjetiteljima može ponuditi. Možda i početak cjelogodišnjih sadržaja koji bi, i u ona tiha zimska vremena, mogli redefinirati pojam kulture življenja u našem gradu.

Imaš pitanje?
Javi se, odgovaramo brzinom svjetlosti 

Ambient Croatia | Udruga za međunarodno promicanje kulture, povijesne i prirodne baštine | OIB: 88690146966 | MB: 2854775
Sustjepanska 6, 20000 Dubrovnik | Hrvatska | IBAN: HR8124840081106902266 SWIFT:RZBHHR2X
Raiffeisenbank Austria d.d. Petrinjska 59, 10000 Zagreb

designed by Apropo © Ambient Croatia 2021